(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:1500684,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-T847LNJ'); Sikkerhet – NKVTS – En veileder om vold i nære relasjoner

Sikkerhet

Som helse- og omsorgsarbeider bør du vite hvordan du kan bidra til å avverge fare for utøvelse av vold og/eller overgrep. Dette innebærer å vurdere sannsynligheten for fremtidig voldsutøvelse og om vedkommende er til fare for andre.

Det er viktig å få en forståelse for hvor akutt situasjonen er. Akutte og mindre akutte situasjoner krever ulike sikkerhetstiltak. En detaljert sikkerhetsvurdering skal gjennomføres i spesialisthelsetjenesten, men også ansatte i primærtjenesten bør gjøre en enkel sikkerhetsvurdering og sette inn tiltak for å avverge volden. Personell uten direkte behandlingsansvar som er bekymret for pasienter eller brukere, bør ta dette opp med nærmeste leder for å diskutere mulige tiltak. Sikkerhetsvurderingen bør gjentas i lengre behandlingsløp.

Som helse- og omsorgspersonell bør du:

Referanser

  1. Helsedirektoratet. Veileder om pårørende i helse- og omsorgstjenesten: Informasjon og støtte til barn som pårørende. Lest 18.10.2018.

  2. Holmboe, M. Tale eller tie - Om plikt til å avverge alvorlige lovbrudd og uriktige domfellelser. Oslo: Gyldendal Akademisk; 2017.